Bravar

Почетна » Bravar

Bravar svoje usluge nudi svim fizičkim i pravnim licima. Kada su potrebne hitne intervencije bravara prilikom gubljenja ključeva bravar dolazi u najkraćem roku. Povoljna cena usluge za sve popravke kvarova na bravama, kao i izrada ključeva za sve vrste brava. Na terenu pružamo pomoć bilo da se radi o bravama za stan, kuću ili poslovni objekat.

Bravarska radnja pruža usluge na terenu za gradove: Novi Sad, Čačak, Beograd, Kragujevac, Niš, Valjevo, Užice, Kraljevo, Šabac.

Bravar

Kada Vam se desi da ste izgubili ključ ili se on zalomio u bravi nemojte paničiti. Dovoljno je da nas pozovete kako bi smo Vam pomogli u neprijatnoj situaciji. Najbitnije da sami ne pokušavate da rešite problem jer na taj način možete samo zakomplikovati situaciju. Pozovite nas i u kratkom vremenskom roku dolazimo da kvalitetno i profesionalno otklonimo kvar. Možete nas pozvati za hitne intrvencije koje vršimo na terenu svakoga dana u toku cele godine. Vršimo izradu ključeva za stanove, automobile, sefove, kuće i poslovne objekte bilo da su rupičasti, obični ili frezovani. Takodje radimo deblokadu svih brava na metalnim, drvenim, protivprovalnim i aluminijumskim vratima. Ukoliko imate potrebu da svaka vrata otvrate jednim ključem vršimo prepakivanje cilindra postojećeh brava. Ako ste zaboravili šifru na vratima ili sefu ili ukoliko želite da je promenite tu smo da Vam pomognemo. Pružamo ugradnju i servis sigurnosnih brava za sve tipove vrata.

Bravar- Usluge

Brava može biti mehanički ili elektronski uredjaj za otklučavanje i zaključavanje vrata  čija je namena da obezbedi objekat. Ključevi za otključavanje vrata mogu biti šifre, kartice, otisci prsta, skeniranje oka, prepoznavanje glasa kao i fizički ključevi koji su najprisutniji u upotrebi. Bezbednost svakog stambenog i poslovnog prostora treba da bude na prvom mestu. Na tome ne treba nikada štedeti te je kupovina kvalitetne brave poželjna. Prva odbrambena linija od provalnika je sama brava koja će onemogućiti lopova u njegovoj nameri. Najčešće se izradjuju od inoksa i čeličnog lima. One se takodje razlikuju po tome da li na sebi imaju više tačaka zaključavanja ili samo jednu. Osim standardnih brava postoje i brave koje pružaju veći nivo bezbednosti. Bilo koja brava da Vam je potrebna mi je možemo nabavit za vas i ugraditi u vaša vrata. Za usluge smo dostupni svakoga dana tokom cele godine kao i za hitne intervencije.

Brave sa cilindrom ili sefofske brave?

Da bi vrata na stanu ili bilo kom drugom obejektu bila sigurna potrebna je kvalitetna brava kao i svi njeni elementi. Na našem tržištu najzatupljenije su sefovske brave ili brave sa cilindrom. Kod sefofskih brava ključ je velikih dimenzija ali je isto tako sistem obijanja dosta teži. Mana ovog ključa je što se lako radi izrada duplikata pa je potrebno voditi stalno računa da ga ne izgubite. Kada se ugradjuje brava sa cilindrom dobijate čitav set patentiranih ključeva koji pružaju nemogućnost da se oni kopiraju. Takodje njihova prednost je što su manjih dimenzija i ukoliko dodje do njihovog gubljenja cilindri se lako menjaju. Cilindri se razlikuju po elementima u odnosu na sigurnost mehanizma. To se odnosi na broj diskova koji se rotiraju, na elemente u samom sistemu zaključavanja, njihovu izdržljivost i na materijal od kog su napravljeni. Koliki nivo sigurnosti želite da postignete na vratima odabraćete model prema njegovim karakteristikama.

Šta radi bravar?

Bravar može praviti metalne konstrukcije, da obradjuje limove, metalne cevi i profile za radove na gradjevinskim objektima. Takodje završni proizvodi njihovog posla mogu biti izrada metalnih vrata i prozora, ograda, konstrukcija i metalni nameštaj. U zavisnosti koji posao treba da obave oni materijal turpijaju, režu ručno ili na mašini, bruse, buše, narezuju navoje i vare. U radu koriste razne alate poput čekića, turpije, metra, mikrometra, ugaonika ručnu bušilicu i mašinu za brušenje. Iako ovaj zanat se maltene gasi jer mladi izbegavaju da ga uče, još uvek kod nas postoji veliki broj dobrih bravara. Doduše ne u onom izvornom obliku zanata jer se moderna tehnologija umešala i u njihov posao. Bravarske radnje sad poseduju i kompjuterske mašine tako da su delom morali postati i inžinjeri kako bi mogli opstati u svojoj branši. Najčešće njihovo zanimanje na terenu koristimo kada izgubimo ključ od vrata ili nam se on zalomi u bravi.

Kako otvoriti vrata bez ključa?

Svima nam se bar jednom u životu desilo da izgubimo ključ. Najčešća pomisao u tom trenutku je scena sa filma kada provalnik otvara vrata ukosnicom. I to radi sa takvom preciznošću da nijedna brava ne predstavlja problem za njega. Kada bi to danas bilo izvodljivo ne bi nam bravar nikada trebao u životu. Danas je izrada brava toliko napredovala da je potrebno u ovim situacijama pozvati odgovornog majstora. Ukoliko Vam se desi da izgubite ključ i ne možete ući u vaš objekat pozovite nas. Hintne intervecije izvodimo na terenu u najkraćem vremenskom roku. Bravarske usluge pružamo kako fizičkim tako i pravnim licima svakoga dana tokom cele godine. Garanciju dajemo na sve pružene usluge kao i na brave koje nabavljamo za vas.

Pozovi 069 623 301