Keramičar

Почетна » Keramičar

Keramičar nudi profesionalne usluge postavljanja pločica za kupatilo ili kuhinju. Povoljna cena usluge kao i poštovanje svih zadatih rokova. Majstor keramičar Vam stoji na usluzi svakoga dana u toku cele godine. Bilo da je reč o manjem prostoru ili velikoj površini poslovnog objekta keramičarske usluge pružamo na profesionalan i odgovoran način.

Keramičar

Postoji veliki broj razloga zašto su pločice pravi materijal za kupatila, kuhinje, stepeništa, poslovne prostore. . Na prvom mestu i osnovno je što se lako održavaju, zatim su jako otporne na spoljni uticaj i hemijska sredstva. Takodje poseduju veliku čvrstoću i stabilnost posebno ako je reč o meremru i granitu. I najvažnije lako se čiste i samim tim omogućavaju veliki nivo održavanja higijene. U bukvalnom smislu ne postoji objekat u koji nije ugradjen makar jedan metar kvadratni pločica. Ukoliko se odlučite da sami postavljate pločice odmah da Vam kažemo da to nije nimalo lak i jednostavan posao. Kako god da vas je neko savetovao da ne treba da  angažujete majstore, morate znati da je bitno poznavati svaki detalj ovog zanata. Dobar keramičar se ne postaje završetkom škole. Za to su potrebne velike godine iskustva i veliki broj kvadrata postavljenih pločica. Najbolja preporuka za keramičara je dobro obavljen posao. A takve reference poseduje svaki naš keramičar.

Keramičar- Usluge

Naš tim keramičara vrši postavljanje keramičkih, kamenih i betonskih pločica. Postavljanje mogu raditi prilikom adaptacije prostora ili u novosagradjenim objektima. Bez obzira da li se pločice ugradjuju na podove, zidove, unutar objekta ili van njega svako postavljanje obavljaju na odgovoran i profesionalan način. Ukoliko ima potrebe oni skidaju stare pločice i pobrinu se da izbace šut i urade dobru pripremu za postavljanje novih pločica. Dugogodišnjim radom upoznati su sa svojstvima materijala pa Vas uvek mogu posavetovati koji je izbor pločica najbolji za vaš objekat. Osim znanja poseduju sav neophodan alat kako bi se posao uradio na kvalitetan način. Bilo da se radi kupatilo, kuhinja, terasa, hodnik, stepenište ili dvorište uvek poštuju zadate rokove. Njihova preporuka je veliki broj uradjenih stambenih i poslovnih objekata na zadovoljstvo klijenata koji su ih angažovali. Ukoliko su Vam potrebne keramičarske usluge možete nas pozvati svakoga dana tokom cele godine.

Postavljanje keramičkih pločica

Pri zboru pločica trebate prvo imati u vidu njihovu namenu, da li se postavljaju unutar objekta ili spolja. Karakteristike materijla se razlikuju za spoljne i unutrašnje pločice. Takodje njihove karakteristike nisu iste za pločice koje se postavljaju na pod ili zid. Pločičice koje se ugradjuju na pod su dosta otpornje nego pločice za zid. Isto tako bitno je izabrati njihovu dimenziju, dezen i boju u odnosu na prostor gde se ugradjuju. Kvadraturu treba kupiti uvek malo veću iz tog razloga jer će se one seći zbog uglova ili prelaza. Da bi se keramičke  pločice postavile na kvalitetan način neophodno je uraditi dobru pripremu površine. Bez obzira kolika je dimenzija pločice najbolje je pri radu koristiti nivelatore kako bi se dobila ravna površina. Cena postavljanja pločica se naplaćuje po metru kvadratnom dok se cena stepenica, gerovanje i cokla naplaćuje po dužnom metru.

Da li postaviti pločice na materijal ili lepak?

Praksa poslednjih godina je da se pločice postavljaju njačešće na lepak.  Pločice se ne mogu postaviti na samo ozidani pod ili zid. Kod postavljanja na lepak podloga mora biti kvalitetno pripremljena, zid mora biti kvalitetmo izmalterisan a na podu se mora uraditi košuljica. Ove pripreme se moraju uraditi jer se lepak nanosi do debljine od 1cm. Najidelanije je lepak naneti u debljini od 2-5mm kako bi se dobila idealna ravana površina. Postavljanje keramičkih pločica na materijal je postupak koji se ranije primenjivao. Danas je sve manje u upotrebi. Kod ugradnje pločica na materijal ne postoji gotova smesa kao kod lepka već se pravi na licu mesta. Smesa se prvi od mašavine cementa i peska i stvara se dosta prašine i prljavštine. Iz tog razloga se ne prporučuje kod adaptacije prostora. Takodje se ovaj postupak ne može primeniti kod svih dimenzija pločica.

Granit ili mermer?

Uvek velika dilema kada ste u mogućnosti da postavite jedan od ova dva materijala u vaš prostor. Iako na prvi pogled deluju kao dva ista materijala njihova svojstva se razlikuju. Njihova zajednička odlika je da su nastali od prirodnih materijala a razlikuju se po mekoći, poroznosti i trajnosti. Mermer može trajati generacijama i sa njim se mogu obložiti zidovi, podovi, kamini a može se naći i na pojedinim komadima nameštaja. Kupatila sa mermerom dobijaju pravu eleganciju. Mana mu je što se može ofarbati pa se njegovo postavljanje ne preporučuje u kuhinjama i mestima gd je velika frekvencija ljudi. Za razliku od mermera granit je dosta čvršći i postojani materijal. Daleko je otporiniji na ogrbotine pa se može primeniti na puno mesta. Posebno se ističe zbog svoje teksture i boja i gde god da se postavi prostor dobija veličanstven izgled. Za postavku oba materijal potreban je profesionalni keramičar koji ima iskustva u radu sa njima.

Pozovi 069 623 301